П`ятниця, 26.04.2024, 14:34
Вітаю Вас Гість | RSS

2-А клас ЗОШ №320 м.Києва

Пошук
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Березень » 14 » Мішечки з сіллю
00:51
Мішечки з сіллю
Мішечки з сіллю

Здоров’я у всі часи вважалося вищою цінністю, основою активного творчого життя, щастя, радості й благополуччя людини. Сьогодні ні в кого не викликає сумніву, що успішність навчання в школі визначається рівнем здоров’я. Проте результати медичних оглядів говорять про те ,що на сьогоднішній день кожен п’ятий школяр має хронічне захворювання. Здоров’я дітей – це загальна проблема медиків, педагогів і батьків. І вирішення цієї проблеми залежить від упровадження в школу здоров’язберігаючих технологій. Початкова школа це – старт здобуття знань і навиків зі здорового способу життя, навчання використанню отриманих знань за межами школи. Молодший школяр повинен знати, що неправильна постава може не лише завдати шкоди здоров’ю, але й зіпсувати людині життя.

Цікавою є методика Олександри Дубогай, професора Київського інституту гігієни, з використання мішечків з сіллю для формування правильної постави у школярів. Завдяки цій методиці покращується зір, стає рівною постава, діти менше хворіють. Про це свідчать показники захворюваності серед школярів за останні роки.

Починаючи з першого класу, учнів треба привчати тримати на уроках мішечки з сіллю на голові. Якщо на уроці хтось спробує відхилитися від заданої осі, відразу відбувається падіння мішечка. Це сигнал для учня, що необхідно сісти правильно. З часом діти звикають працювати з мішечками й знають, що цей предмет просто необхідний. Батьки такий досвід застосовують і в домашніх умовах. Для 1 – 4 класів мішечки обов’язкові, а старші можуть брати за бажанням. Так рекомендовано в медичній літературі. Напевно, через те, що в цих учнів постава майже сформована.
Отже, мішечки краще шити з щільної тканини розміром 20 см Х 15 см (кругла- 15см в діаметрі), насипати в них морську сіль, приблизно 200 грамів (для першокласників можна трохи менше – 130 г)Чому морська сіль? Тому що вона дуже велика і не висипається з мішечку, крім того може злегка масажувати голову, у ній містяться корисні речовини й мінерали, які сприятливо діють на організм. Це ще й хороша йодотерапія, яка необхідна в наших екологічно забруднених районах. У дітей тім’я не дуже тверде – йод легко проникає в організм. Мішечки мають таку ж дію, що й пігулки, які колись давали від щитовидки. Сіль знаходить застосування й у народній медицині при простудних захворюваннях. Батькам рекомендуємо ,(з умовою, що у дитини немає алергії на запахи), додатково використовувати ефірну олію, адже ароматна сіль, як і раніше, - джерело бадьорості, свіжості й приємних ароматів, які забезпечують хороше самопочуття. Бажано використовувати аромати лимона, лаванди, евкаліпта, ромашки, календули, хвої. Усі ці рослини виділяють фітонциди, корисні для людини, й допомагають дітям бути здоровими. Їх використовують як антисептики, для тонізації організму, для того щоб позбавитися хвилювання й відчуття тривоги.  Для приготування ароматної солі треба насипати її в чашку, додати туди кілька крапель ефірної олії або суміш відповідного складу й дозування, усе ретельно перемішати, аби сіль увібрала в себе олію. Отриману ароматну сіль засипати в мішечок. Ці мішечки діти можуть використовувати  й на уроках фізкультури, на перерві, для вправ на розвиток рівноваги, формування красивої постави, профілактики захворювання хребта. Ці навички є складовими здоров’я кожної людини.

Переглядів: 2750 | Додав: halyna2 | Теги: здоров'я, мішечки, сіль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Годинник
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright 1а320© 2024