6 листопада, наш клас відвідав "Майстерню карамелі".Під час екскурсії діти побували на майстер-класі з виготовлення карамелі та мали можливість ознайомитися з технологією виробництва карамельок.
Спочатку підготовлений карамельний сироп, температура якого більше 100 градусів за Цельсієм вилився на спеціальний стіл.
Потім вправні карамельє розмалювали сироп у різні кольори, додаючи екстракти. Привідкриваємо таємниці: екстракт куркуми забарвив сироп у жовтий колір, екстракт чорної моркви - у червоний, а екстракт хлорофілу - в зелений.
Далі, не більше 5-ти хвилин карамель повинна охолоджуватись, а після охолодження з неї можна зробити карамельний дощ:) і зліпити все, що заманеться.
А чи знали ви, що у виготовленні карамелі використовують лише натуральні барвники і лише 4-х кольорів: червоного, зеленого, жовтого та коричневого. Проте, карамельки бувають і білі. Розкриваємо секрет перетворювання коричневої карамелі у білу, адже створити карамель білою за допомогою натурального барвника неможливо. Вона стає білою тоді, коли наситити її киснем. Як? А ось так: витягуючи її на спеціальному гаку.
І на завершення - готовий продукт, яким усі змогли поласувати. Теплі карамельки усім смакували та танули в роті.
Фото з екскурсії |